X

Grit! Gravel Fest

Het Hageland wordt gekenmerkt door glooiende landschappen, fruitbomen, weidse vergezichten en prachtige wijngaarden. Deze bloedmooie regio, geprangd tussen Leuven, Tienen, Diest en Aarschot bevat oneindig veel fantastische gravelstroken, onverharde kuitenbijters, holle wegen en leuke bossen waar je gravel bike voor gemaakt is. Het Hageland is de ideale speeltuin voor een heerlijke gravelrit!

Maar er is meer, veel meer, en daar zorgt Grit! voor. Het team achter dit gloednieuwe digitale gravelplatform zal het event pimpen en voor de nodige omkadering zorgen. Zo kan je terecht bij verschillende standhouders uit de gravelwereld die je graag de allerlaatste nieuwtjes vertellen. Voor wie nog niet beschikt over een gravel bike, is er de mogelijkheid om een aantal gravel bikes uit te testen op een speciaal uitgetekend testparcours. Grit! Gravel Fest is er voor iedereen die van offroad wegen houdt. Ook met een mountainbike of crossfiets ben je welkom!

Grit! Gravel Fest biedt 3 verschillende parcours aan: 60 km, 100 km of 130 km. Voor ieder wat wils in één van de mooiste fietsstreken van het land. Afspraak op zaterdag 31 juli in Baal voor dit unieke gravelfeest!

Parcours Praktische info Ik doe mee!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Grit Gravel Fest! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Bekijk hier jouw foto’s van Grit! Gravel Fest na afloop van het event.

Parcours

De parcours zijn zodanig uitgestippeld zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Technische passages laten we achterwege. De onverharde stroken bestaan voornamelijk uit grind (gravel), zand, steentjes, kasseien of een combinatie van voorgaande. Hier en daar zit er een single track in vervat om de mooiste stroken met elkaar te verbinden. De stroken worden bij regenweer geen modderstroken maar blijven vlot berijdbaar.

Proudly presented by Komoot Komoot

Route planner Komoot (www.komoot.nl) is de officiële route partner van de Yuzzu Gravel Series. Samen met Komoot bieden we alle deelnemers een gratis regiopakket (t.w.v. € 8.99) aan waarmee je de routes van Grit! Gravel Fest kan downloaden of kan synchroniseren naar je gps-toestel. Deelnemers aan Grit! Gravel Fest ontvangen hun individuele code voor dit regiopakket een aantal dagen voor het event per email. Op de routepagina’s kan je alle highlights, het hoogteprofiel en de hoeveelheid off-road kilometers raadplegen. Bovendien zie je heel gemakkelijk in een oogopslag waar de offroad wegen zich bevinden. Handig!

Bekijk hier de routes van Grit! Gravel Fest.

60 km 100 km 130 km

Lees hier de uitgebreide parcoursbeschrijving.

Praktische info

Hoe werkt het en hoe ziet mijn graveltocht eruit?

De eerste editie van Grit Gravel Fest verloopt uiteraard op een veilige manier volgens de geldende, sanitaire regels. Zo starten alle deelnemers per dag in tijdslots waarbinnen ze vrij kunnen starten. Zo garanderen we voldoende afstand tussen de deelnemers. Tijdens je online inschrijving kan je de gewenste datum en tijdslot aanduiden.

Na je inschrijving ontvang je per mail een e-ticket waarmee je je kaderplaatje ter plaatse kan ophalen aan de startlocatie. Opgelet: een kaderplaatje is vereist om je tocht aan te vatten.

Na je tocht over het prachtige parcours belonen we je met een leuke goodiebag en een lekker biertje. Kortom, een gloednieuw format om op een veilige maar toffe manier te gravelen door één van de mooiste streken van ons land!

Start- en finishlocatie

Sven Nys Cycling Center, Balenbergstraatje 11, 3128 Tremelo

 • Voetbal, Grote Baan 118 – 3130 Begijnendijk (2,5 km naar de start)
 • School, Professor Scharpélaan 47 – 3130 Betekom (2 km naar de start)
 • Sporthal, Pastoor Pitetlaan 41 – 3130 Betekom (2,2 km naar de start)

Deelnamepakket voor elke deelnemer

Naast een parcours om van te smullen in een adembenemend decor bieden we je ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

 • Gpx-file
 • Bepijld parcours
 • Uitgebreide bevoorrading aan de start (coronaproof)
 • ‘Drink & go’ onderweg om bidons bij te vullen
 • Technische ondersteuning & depannagedienst
 • Mooie goodiebag van onze partners
 • Lekker biertje om mee naar huis te nemen.
 • Koffie van Il Magistrale aan de start
 • Bike wash
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Een lekkere La Chouffe om thuis van te genieten
 • Verzekering tijdens je graveltocht (meer info).

Test gravel bikes

Tijdens Grit! Gravel Fest biedt Grit! (www.gritgravel.cc) je de kans om een aantal gravel bikes te testen. Het testen van de fietsen is volledig gratis en je hoeft er niet voor te reserveren. De keuze van de fietsen is afhankelijk van de beschikbaarheid op het moment zelf.

Aanwezige (fiets)merken:

 • Canyon
 • Ridley
 • Specialized
 • Trek
 • Felt
 • Origine
 • Classified
 • St-Raphaël

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

BELANGRIJK: heb je symptomen van Covid-19, dan vragen we je om thuis te blijven!

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Fuel your gravel ride with 6d Sports Nutrition!

6D Sports Nutrition voorziet een mix van voedingsproducten om de rit door te komen en aan de start kan je je bidon vullen met hun Isotonic Sports Drink. Bekijk hier het voedingsschema van jouw tocht & bereid jezelf voor op een dag vol plezier!

60 km 100 km 130 km

FAQ

Welke maatregelen worden er genomen om een veilig verloop van het event te garanderen?

Als organisatie hebben we een nieuw format uitgewerkt om de veiligheid en het comfort van onze deelnemers te maximaliseren. Heel wat van deze maatregelen worden uitvoerig beschreven in deze FAQ.

 • Je graveltocht verloopt op een veilige manier.
 • Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • Gelimiteerde tijdslots per dag voor een optimale spreiding van deelnemers.
 • Vrije start in het door jou gekozen tijdslot.
 • Je volgt de pijlen of rijdt op basis van de gpx.
 • Hou je aan de social distance regels en fiets maximaal met 9 anderen.
Take Care

Is er een tijdslimiet?

Er is geen tijdslimiet. Iedereen fietst op zijn eigen tempo. Houd er wel rekening mee dat de finish elke dag sluit om 18u. Kies een tijdslot in functie van je tempo en gekozen afstand zodat je voldoende tijd hebt om te finishen!

Kan ik de dag zelf nog inschrijven?

Het is niet mogelijk om ter plaatse nog in te schrijven.

Ben ik verplicht om te starten in het door mij gekozen tijdslot?

Om de regels rond social distancing en de veiligheid van alle deelnemers te kunnen garanderen is het uitermate belangrijk om je te houden aan het door jou gekozen tijdslot. Binnen jouw tijdslot kan je vrij starten.

Is er bevoorrading?

Voor de start krijgt iedere deelnemer een uitgebreid bevoorradingspakket voor onderweg. We voorzien onderweg een “DRINK & GO” stop om de bidons bij te vullen.

Na de finish ontvangt iedere deelnemer een leuke goodie bag en een lekker biertje.

Moet ik een mondmasker dragen?

Het dragen van een mondmasker is verplicht behalve tijdens het fietsen.

Zijn er kleedkamers en douches?

Er zullen uitzonderlijk geen kleedkamers/douches ter beschikking zijn.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving indien het niet kan doorgaan?

Als Grit Gravel Fest niet kan doorgaan, zullen we een nieuwe datum zoeken en brengen we iedereen hiervan op de hoogte via e-mail.

Partners

Title partner

Main partnersOfficial suppliers

Media partners

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Sportinez & Golazo
Schoebroekstraat 8
3583 Paal-Beringen
België

T: 0032 45 99 00

E: info@golazo.com

Golazo
Sportinez